'transforming any moment into gold'

Ik zie het als een levenskunst om ieder moment als kans te zien. Abraham Lincoln verwoordde het mooi: ‘De meeste mensen zijn ongeveer net zo gelukkig als ze besluiten te zijn.’

In 1998 studeerde ik af in Groningen als Arbeids- en Organisatie Psycholoog. Na een aantal jaren als trainer, recruiter en (verander) consultant te hebben gewerkt, kwam ik in een leidinggevende positie. Zeer leerzame jaren waarin organisatie- en omzetgroei leidend waren. Na zeven jaar, waarvan vijf in de directie, besloot ik om te stoppen. Hoe succesvol ik als leidinggevende ook was, het vervulde me niet. Het roer moest om. Wat ik in mijn jaren als leidinggevende een geweldig inzicht vond, was hoe mijn leiderschap invloed had op de talentontwikkeling, eigen verantwoordelijkheid, performance en het werkplezier van anderen. Ik koos daarom heel bewust voor een verdere verdieping van dat thema.

In 2010 startte ik LDNG (loading, landing & leading; de fasen die je steeds weer doormaakt als je je ontwikkelt) gericht op executive (team) coaching. Sinds eind 2021 zet ik deze activiteiten door onder de naam van DERK1.

Al tijdens mijn studententijd ondervond ik dat de psychologie goed met Oosterse wijsheden kan worden aangevuld. Dit was het moment om dat verder uit te zoeken en me te verdiepen in alles wat te maken heeft met hoe wij invulling geven aan ons leven en vooral ook waarom.

Door de jaren heen heb ik een aanpak ontwikkeld, gebaseerd op een mix van wetenschappelijk onderbouwde en mystieke theorieën, godsdiensten, stromingen, beproefde en experimentele methoden, specifieke werkervaringen en tevens de lessen die het leven mij dagelijks biedt. 

Mijn conclusie uit dit dagelijks voortdurende onderzoek is steeds dezelfde boodschap:
‘Ik geef zelf betekenis aan alles wat er gebeurt én ik heb altijd een keuze hoe ik ermee omga. Mijn geluk komt van mijn innerlijke tevredenheid.’

Het is mijn missie om...

gelukkig te zijn, ongeacht de omstandigheden. Samen. Om dit te verwezenlijken is het van groot belang ons blikveld te verruimen, ons bewust zijn te vergroten en uit te nodigen om zaken steeds weer vanuit nieuwe perspectieven te beschouwen.

Zorgvuldig, praktisch, doel- en toekomstgericht werk ik graag op een luchtige en positieve manier aan een ruimere manier van denken. Leidend tot meer zelfvertrouwen, begrip, effectiviteit, dankbaarheid, waardering, performance en boven alles meer plezier.

De afgelopen jaren heb ik het voorrecht gehad om met een groot aantal ondernemers, leidinggevenden en management teams te werken in een divers pluimage aan organisaties, waaronder KPN, Budget Thuis, VGZ, ACTION, HEYDAY, Politie, AutoBinck, KMS, Asito, ParkBee, PAX, Déhora, Rewilding Europe, Timing, Eurofiber, Eneco, Louis Vuitton, Koninklijke SAAN, Intersaction ventures, SalesValue, Alliander en Rewilding Europe.