JAARTRAINING

IK BEN GEWELDIG en ik denk het ook!

Voor als je bewust wilt kiezen voor jouw geluk
(een combinatie van zelfvertrouwen én succes)

Start 2e groep: 14 oktober 2022

Deze jaartraining is gebaseerd op het boek ‘IK BEN GEWELDIG al denk ik van niet’ en zal jouw visie op jezelf én jouw invloed op de wereld voor altijd veranderen.

Eigenlijk weet je het natuurlijk wel: er is helemaal niets mis met jou. En toch denk je regelmatig van wel: ik kan het niet, ik hoor er niet bij, het is allemaal mijn schuld, ik moet alles zelf oplossen, ik ben niet goed genoeg en zo meer…

Herkenbaar?

Deze gedachten maken je leven ingewikkelder dan nodig. Jouw gedachten creëren immers jouw wereld. Deze jaartraining is precies voor jou bestemd als jij ten diepste weet dat je helemaal oké bent.

In dit jaar word jij je diepgaand bewust hoe je op de momenten dat je van deze waarheid afgedreven bent daarnaartoe terug kunt keren. Om vanuit zelfvertrouwen om te gaan met al wat het leven jou aanbiedt en tevens jouw wereld vorm te geven zoals jij het wilt.

Leer bewust kiezen voor jouw geluk. Een keuze tussen eenheid ‘IK1’ en tweestrijd ‘IK2’. Jij mag kiezen!

Je bent immers zo gelukkig als jij besluit te zijn.

De ‘IK BEN GEWELDIG en ik denk het ook’ jaartraining bevat o.a.:

 • Concrete handvatten om stress en onrust te herkennen, op te lossen en te voorkomen. En vervolgens vanuit rust en overzicht conflicten op te lossen.
 • Inzicht en ondersteuning in de keuze tussen IK1 en IK2: een verruimd perspectief dat jou gegarandeerd meer zelfvertrouwen en succes oplevert.
 • Een groep gemotiveerde gelijkgestemden; om inspirerend mee samen te zijn, te ontwikkelen, te groeien en jouw toekomst vorm te geven.
 • Een jaar lang mijn enthousiaste, toegewijde ondersteuning en begeleiding.
 • Negen trainingsdagen in een prachtige kapel in Bussum.
 • Lunch, thee, koffie en lekkers.
 • Mijn boek ‘IK BEN GEWELDIG al denk ik van niet’.
 • GOED NIEUWS:

  Er is natuurlijk ook plek voor jou!

  Graag nodig ik je uit voor deze jaartraining, omdat jij werkelijk openstaat voor (door)ontwikkeling van jezelf. Voordat je definitief toezegt, hebben we een intakegesprek. Hierin bespreken we samen hoe dit traject het beste voor jou gaat werken.

  Jaartraining

  IK BEN GEWELDIG en ik denk het ook


  €999,-

  exclusief BTW

  (€1.208,79 incl BTW)

  + Inclusief een intakegesprek
  + En een gepersonaliseerd boek

  Door het volgen van deze jaartraining leer je jezelf beter kennen en leer je tevens het gedrag van de mensen om je heen beter begrijpen.

  Samen gaan we op zoek naar de rode draad, de waarheid… jouw waarheid! In deze training stel je jouw zelfbeeld en alle ideeën die je hebt over de wereld ter discussie. Je rekt ze op, je doorbreekt ze, je breidt ze uit. Precies, je verruimt jouw perspectief. En dat biedt mogelijkheden!

  Ben je bereid het anders te zien?

  Als jouw antwoord daarop JA is, dan ga je mee op deze geweldige reis: een blik verruimende reis. Samen met een groep gelijkgestemden doe je jouw eigen onderzoek naar jouw kern, jouw waarheid, jouw wijze IK. Als je jouw bereidheid echt kunt voelen, dan is de kans het grootst dat jij jouw innerlijke wijze stem gaat horen én volgen. Volg de stem die je herinnert aan jouw oorsprong en tevens leidt naar jouw unieke bestemming! Een ontmoeting met jouw authentieke IK, in verbinding met alles en iedereen om je heen.

  Hoe fijn is dat?

  en wat zo mooi is… ieders pad is uniek:

  Jij bent zélf de sleutel!

  De sleutel naar jouw eigen geluk. Dat is wat jij komend jaar gaat onderzoeken en ervaren! Het is tijd om jezelf af te stemmen op jouw innerlijke waarheid; jij bent geweldig! Al denk je soms van niet door alle gedachten die jou iets anders vertellen. Gelukkig heb je invloed op jouw gedachten! Des te meer jij je daar bewust van bent, des te minder laat jij je leiden door jouw belemmerende gedachten en wat de omgeving van jou verwacht. Vervolgens ben je veel beter in staat jouw gewenste wereld te creëren.

  In de jaartraining ‘IK BEN GEWELDIG en ik denk het ook’ ondersteun ik je bij jouw eigen onderzoek naar wie je bent, wie je denkt dat je bent en wat jij (écht) wilt. Je wordt je bewust van jouw eigen invloed, op hoe je je voelt en hoe je denkt. Op wat je (denk dat je) wilt en hoe je dat realiseert.

  Ja, je hebt invloed. Veel meer dan je denkt!
  Pak jouw invloed en word je bewust van de keuze die je hebt!

  Yesss. Laten we het samen doen!

  IK ONDERSTEUN JE met veel plezier, passie en toewijding BIJ HET VINDEN VAN JOUW ANTWOORDEN.

  Mijn eigen ervaring is hierbij leidend

  De afgelopen jaren heb ik, net als jij, ervaren hoe lastig het is om vast te zitten in oude patronen. Mijn leven was op alle fronten ‘succesvol’ en toch miste ik iets. Steeds dat stemmetje en dat ontevreden gevoel (of een variant daarop). Hoe kan ik toch tegelijkertijd dankbaar én ontevreden zijn…? Het is inderdaad mogelijk… en dus ging ik onderzoeken hoe ik dit kon doorbreken.  

  Ik verdiepte me (en nog steeds) in alles wat te maken heeft met hoe wij invulling geven aan ons leven en vooral ook waarom. Ik ontwikkelde een methode, gebaseerd op een mix van wetenschappelijk onderbouwde en mystieke theorieën, godsdiensten, stromingen, beproefde en experimentele methoden, (leidinggevende) werkervaringen en tevens de lessen die het leven mij dagelijks biedt. Deze methode wordt inmiddels door vele leidinggevenden, ondernemers en professionals dagelijks succesvol toegepast. 

  En oh ja, het blijkt veel gemakkelijker en leuker om het samen te doen!

  Kies je voor deze training, dan kies je voor een heel jaar lang ondersteuning en begeleiding van mij. Samen met een gemotiveerde groep mensen werken we naar het moment toe dat je met volle overtuiging kunt zeggen: ‘IK BEN GEWELDIG EN IK DENK HET OOK’. 

  Derk Bothe

  Ervaringen met Derk

  ‘Derk weet wat hij doet; luistert, vraagt door, analyseert en helpt je inzicht te krijgen in eigen gedrag en de oorsprong daarvan. Derk verbindt zich met je en deelt ook graag vanuit zijn eigen inzichten. Dat alles maakt hem tot een zeer waardevolle reisgenoot voor teams en individuen die tot de kern willen komen! Wat mij betreft meer dan aanbevolen!’

  Aart-Jan Plaisier (HR)   

  ‘Derk’s aanpak zet je niet alleen aan het denken vanuit reflectie, het zorgt voor echte verandering op een dusdanige manier dat de borging ervan bijna als vanzelf voelt. Het gevoel van vrijheid is mijn ervaring en de stappen die daarmee gezet zijn kan ik enorm aanbevelen: groei en succes verzekerd!’

  Wilco Mol (Customer Service)

  ‘Derk heeft me echt geholpen om op een andere manier te leren kijken door bewust te worden van mijn overtuigingen en wat deze doen met mijn beeld op mezelf. Het heeft mijn contact met mezelf maar ook met anderen veranderd. Je gaat geen spijt krijgen als je het gesprek aangaat met Derk en je kijk op het leven gaat er zeker (positief) door veranderen.’

  Joost de Jager (Marketing)

  ‘De sessies met Derk hebben mij geïnspireerd het verschil te ontdekken tussen mijn ‘inner voice’ en de vele opgebouwde overtuigingen die ik over mijzelf heb. Ik heb nu keuze in hoe ik mij voel en hoe ik handel, dat ervaar ik als een grote verrijking in mijn werk en ook privé.’

  Arjan Elst (Facility Management)
  Inhoud van de jaartraining

  IK BEN GEWELDIG en ik denk het ook

  In 9 trainingsdagen, verdeeld over een jaar, neem ik je mee op reis van ‘verzelven‘.
  Inderdaad, dit jaar gaat helemaal over jou!

  Doel van de jaartraining is dat je helemaal bewust wordt van de mogelijkheid die je hebt om te kiezen. Altijd, in ieder moment. Om zo vanuit een diepe wens én zelfvertrouwen jouw wereld vorm te geven precies zoals jij dat wilt.

  Hieronder het programma per trainingsdag:

  Masterclass IK BEN GEWELDIG al denk ik van niet

  • Overview van het gehele programma. Er is niets mis met jou en toch geloof je regelmatig van wel: hoe komt dat? Hoe transformeer je dat? En hoe zet je het gericht om naar jouw gewenste creatie/werkelijkheid?
  • Wat is de rode draad? Waar gaat bewustzijnsvergroting voor jou om? Introductie van het leven vanuit IK1, IK2 en ‘het oogmodel’ dat ten grondslag ligt aan het boek. Welk perspectief kies jij en zijn er meer?

  Het gehele programma wordt in de eerste bijeenkomst doorlopen. In de bijeenkomsten erna volgt per onderwerp een persoonlijke verdieping.

  Wie ben ik?

  • Wie ben jij van nature? Wat is de kern waar iedereen ‘deep down’ naartoe terugverlangt (o.a. rust, overvloed, liefde), jouw authenticiteit? Hoe onderscheid je jouw innerlijke wijze stem van alle overheersende en beperkende gedachten?
  • Waarom is ademhalen zo belangrijk? Hoe doe jij dit, welke manieren zijn er en hoe maak je direct contact met IK1?

  TRAININGSDAG 3

  Wie denk ik dat ik ben?

  • Hoe heb je jouw programma gevormd? Waar komen al jouw gedachten en gevoelens vandaan? Hoe leid je vandaag zelf jouw geconditioneerde leven? Welke gedachten/overtuigingen beheersen jouw leven?
  • Hoe beheerst jouw brein jou? En hoe word jij weer de baas over jouw brein?

  TRAININGSDAG 4

  Wie laat ik zien en wat zie ik?

  • Hoe verdedig jij je? Hoe pas je jouw verdedigingsmechanismen toe? Hoe vecht, vlucht, bevries en please jij?
  • Waarom verdedig je jezelf? Hoe kijk je naar de wereld, hoe geef je betekenis aan dat wat gebeurd? Wat zijn jouw opties daarin? En zijn er nog meer?

  TRAININGSDAG 5

  Wat wil ik en wat denk ik dat ik wil?

  • Wat wil jij ten diepste en wat denk je dat jij wilt? Hoe handel je vanuit een diep verlangen… vanuit overvloed? En hoe handel je op basis van jouw behoeften… vanuit schaarste? Hoe herken je het verschil?

  TRAININGSDAG 6

  Het inzicht, de keuze en de transformatie

  • Hoe ziet jouw geluk eruit? (en waar zit het;-)
  • Hoe kies je en waaruit? en Hoe ben je zo gelukkig als je zelf besluit te zijn?
  • Hoe doorloop je de stappen van transformatie? (1)

  TRAININGSDAG 7

  De transformatie en de waarnemer

  • Hoe doorloop je de stappen van transformatie? (2)
  • Hoe zoom je uit? Hoe neem je jezelf waar? en Hoe kies je (als waarnemer) de bron van waaruit je handelt (IK1 of IK2)?

  TRAININGSDAG 8

  De praktijk en de weerstand

  • Welke verandering maak je door? Wat gaat goed en wat in jou verdient nog wat extra aandacht?
  • Hoe zet je al jouw inzichten om in een duurzame aanpak? Welk ritueel, welk ritme past hierbij voor jou?

  TRAININGSDAG 9

  Wie wil ik zijn?

  • Hoe ben jij schepper van jouw leven? Ontvangen – vormen – geven. Hoe ontvang jij? Hoe (ver)vorm jij? Hoe geef je door?
  • Hoe zet je al jouw inzichten om in een duurzame aanpak die voor jou persoonlijk werkt op de manier die jij werkelijk wilt? Oftewel: hoe voed je de stem die jouw her-innert aan jouw bron en je tevens leidt naar jouw bestemming?

  Op welke dagen en tijden vindt de jaartraining plaats?

  De trainingsdagen vinden voor de 2e jaartraining plaats op vrijdagen. De trainingsdagen staan gepland* op de volgende data in ’22/’23: 14 okt – 18 nov – 16 dec – 20 jan – 17 feb – 17 mrt – 21 apr – 26 mei – 23 juni: van 12:00u tot 18:00u

  *Wijzigingen voorbehouden (in geval van wijzigingen wordt dit ruim van te voren gecommuniceerd)

  Waar?

  We komen samen op een schitterende locatie, namelijk in de Majellakapel te Bussum.

  Wat is inbegrepen?

  Je ontvangt bij aanvang van de training een eigen exemplaar van mijn boek ‘IK BEN GEWELDIG al denk ik van niet’. Op de trainingsdagen zelf wordt gezorgd voor lunch, koffie, thee en lekkers.

  Wat als je meer ondersteuning wil?

  De jaartraining gaat je heel veel brengen! Als je toch nog een slag dieper wilt gaan, dan kan je er 1 op 1 coaching aan toevoegen. Als je dat wilt, kun je dat natuurlijk aangeven en bespreken we samen wat daarin passend is voor jou.

  AAN HET EINDE VAN DEZE JAARTRAINING zeg jij

  IK BEN GEWELDIG en ik weet het ook

  Een geweldige jaartraining, op een geweldige locatie, samen met een geweldige groep mensen, waarin het onderzoeken van jouw eigen waarheid centraal staat. Er wordt een zee aan inspiratie gedeeld, door mij en door jouw collega-deelnemers. De reden dat we in een groep werken is omdat op die manier zo zichtbaar wordt dat je niet de enige bent die last heeft van belemmerende, saboterende gedachten en emoties. Dit vormt een enorme steun en tevens inzicht hoe al het gedrag om je heen dat daaruit voortkomt dus nooit over jou gaat, tenzij jij daarvoor kiest. Jij kiest altijd zélf hoe je naar de wereld kijkt.

  Op basis van al jouw inzichten vorm jij jouw nieuwe perspectief en vervolgens een model dat bij jou past en op basis waarvan jij jouw gewenste werkelijkheid duurzaam kunt realiseren. 

  Ben je er klaar voor?

  Deze jaartraining past bij jou, omdat jij werkelijk openstaat voor verdieping in jezelf. Voorafgaand aan de eerste trainingsdag hebben we een intakegesprek. We bespreken samen wat jouw doel is en hoe deze jaartraining het beste voor jou gaat werken.

  Jaartraining

  IK BEN GEWELDIG en ik denk het ook


  €999,-

  exclusief BTW

  (€1.208,79 incl BTW)

  + Inclusief een intakegesprek
  + En een gepersonaliseerd boek

  Na deze jaartraining…

  Is jouw visie op jezelf en de wereld verruimd

  Waarmee je jouw invloed op je leven voor altijd hebt vergroot.

  Kan jij jouw geweldige leven vormgeven

  Omdat je inziet waar je nu staat, weet waar je het liefste heen wilt en hoe je dit verwezenlijkt.

  Weet je hoe je jouw belemmerende overtuigingen doorbreekt

  Omdat je inzicht hebt in jouw programma en je bewust kiest om eruit te stappen (of erin te blijven ;-)).

  Neem je jouw plek in deze wereld in

  Omdat het namelijk helemaal de bedoeling is dat jij jouw unieke levensmissie ten volste leeft.

  Neem je de regie over jouw leven

  Omdat je de hiervoor benodigde inzichten, kennis en tools in huis hebt

  Vier je jouw leven, al één en ook samen!

  Omdat het samen inspirerender, leerzamer en vooral ook gezelliger is

  Ben je er klaar voor om écht te leven vanuit jouw combinatie van zelfvertrouwen, succes en geluk?

  Voordat de jaartraining aanvangt, hebben we eerst een intakegesprek. Wellicht heb je naar aanleiding van bovenstaande informatie ook nog een aantal vragen. Helemaal goed, dan bespreken we die samen.

  Hier vind je mij

  Villa Shamrock
  Nieuwe ‘s-Gravelandseweg 27
  1405 HK Bussum

  Contact mij via

  Whatsapp of bel op
  +31 6 46087891
  Via een e-mail
  ikbengeweldig@derk1.nl