Meteen naar de inhoud
JAARTRAINING 2023

Zelfcoaching
‘een keuze tussen IK1 en IK2’

Een training voor iedereen die het boek ‘IK BEN GEWELDIG al denk ik van niet’ in de praktijk willen toepassen.

Voor als je bewust wilt kiezen voor jouw geluk,
een keuze tussen eenheid ‘IK1’ en tweestrijd ‘IK2’

De volgende jaartraining start op 26 april 2023.

Deze jaartraining is gebaseerd op het boek ‘IK BEN GEWELDIG al denk ik van niet’ en zal jouw visie op jezelf én jouw invloed op de wereld voor altijd veranderen.

Eigenlijk weet je het natuurlijk wel: er is helemaal niets mis met jou. En toch denk je regelmatig van wel: ik kan het niet, ik hoor er niet bij, het is allemaal mijn schuld, ik moet alles zelf oplossen, ik ben niet goed genoeg en zo meer…

Herkenbaar?

Deze gedachten maken je leven ingewikkelder dan nodig. Jouw gedachten creëren immers jouw wereld. Deze jaartraining is precies voor jou bestemd als jij ten diepste weet dat je helemaal oké bent.

In dit jaar word jij je diepgaand bewust hoe je op de momenten dat je van deze waarheid afgedreven bent daarnaartoe terug kunt keren. Om vanuit zelfvertrouwen om te gaan met al wat het leven jou aanbiedt en tevens jouw wereld vorm te geven zoals jij het wilt.

Leer bewust kiezen voor jouw geluk. Een keuze tussen eenheid ‘IK1’ en tweestrijd ‘IK2’. Jij mag kiezen!

Je bent immers zo gelukkig als jij besluit te zijn.

De jaartraining bevat o.a.:

 • Bewustzijnsvergroting: Inzicht en ondersteuning in de keuze tussen IK1 en IK2: een verruimd perspectief dat jou gegarandeerd meer zelfvertrouwen en succes oplevert.
 • Concrete handvatten voor het herkennen, oplossen en voorkomen van negatieve gevoelens en gedachten die leiden tot onrust en stress. Om vervolgens vanuit rust en overzicht (innerlijke) conflictsituaties op te lossen.
 • Een groep gelijkgestemden; waarmee je samen onderzoekt, ontdekt, ontwikkelt, groeit, inspireert en geïnspireerd wordt.
 • Mijn enthousiaste, toegewijde ondersteuning en begeleiding, een jaar lang.
 • Negen trainingsdagen in een prachtige kapel in Bussum met thee, koffie en lekkers.
 • Het boek ‘IK BEN GEWELDIG al denk ik van niet’.

Door het volgen van deze jaartraining leer je jezelf beter kennen en leer je tevens het gedrag van de mensen om je heen beter begrijpen.

Samen gaan we op zoek naar de rode draad, de waarheid… jouw waarheid! In deze training stel je jouw zelfbeeld en alle ideeën die je hebt over de wereld ter discussie. Je rekt ze op, je doorbreekt ze, je breidt ze uit. Precies, je verruimt jouw perspectief. En dat biedt mogelijkheden!

Ben je bereid het anders te zien?

Als jouw antwoord daarop JA is, dan ga je mee op deze geweldige reis: een blik verruimende reis. Samen met een groep gelijkgestemden doe je jouw eigen onderzoek naar jouw kern, jouw waarheid, jouw wijze IK. Als je jouw bereidheid echt kunt voelen, dan is de kans het grootst dat jij jouw innerlijke wijze stem gaat horen én volgen. Volg de stem die je herinnert aan jouw oorsprong en tevens leidt naar jouw unieke bestemming! Een ontmoeting met jouw authentieke IK, in verbinding met alles en iedereen om je heen.

Hoe fijn is dat?

en wat zo mooi is… ieders pad is uniek:

Jij bent zélf de sleutel!

De sleutel naar jouw eigen geluk. Dat is wat jij komend jaar gaat onderzoeken en ervaren! Het is tijd om jezelf af te stemmen op jouw innerlijke waarheid; jij bent geweldig! Al denk je soms van niet door alle gedachten die jou iets anders vertellen. Gelukkig heb je invloed op jouw gedachten! Des te meer jij je daar bewust van bent, des te minder laat jij je leiden door jouw belemmerende gedachten en wat de omgeving van jou verwacht. Vervolgens ben je veel beter in staat jouw gewenste wereld te creëren.

In de jaartraining ‘IK BEN GEWELDIG en ik denk het ook’ ondersteun ik je bij jouw eigen onderzoek naar wie je bent, wie je denkt dat je bent en wat jij (écht) wilt. Je wordt je bewust van jouw eigen invloed, op hoe je je voelt en hoe je denkt. Op wat je (denk dat je) wilt en hoe je dat realiseert.

Ja, je hebt invloed. Veel meer dan je denkt!
Pak jouw invloed en word je bewust van de keuze die je hebt!

Yesss. Laten we het samen doen!

IK ONDERSTEUN JE met veel plezier, passie en toewijding BIJ HET VINDEN VAN JOUW ANTWOORDEN.

Mijn eigen ervaring is hierbij leidend

De afgelopen jaren heb ik, net als jij, ervaren hoe lastig het is om vast te zitten in oude patronen. Mijn leven was op alle fronten ‘succesvol’ en toch miste ik iets. Steeds dat stemmetje en dat ontevreden gevoel (of een variant daarop). Hoe kan ik toch tegelijkertijd dankbaar én ontevreden zijn…? Het is inderdaad mogelijk… en dus ging ik onderzoeken hoe ik dit kon doorbreken.  

Ik verdiepte me (en nog steeds) in alles wat te maken heeft met hoe wij invulling geven aan ons leven en vooral ook waarom. Ik ontwikkelde een methode, gebaseerd op een mix van wetenschappelijk onderbouwde en mystieke theorieën, godsdiensten, stromingen, beproefde en experimentele methoden, (leidinggevende) werkervaringen en tevens de lessen die het leven mij dagelijks biedt. Deze methode wordt inmiddels door vele leidinggevenden, ondernemers en professionals dagelijks succesvol toegepast. 

En oh ja, het blijkt veel gemakkelijker en leuker om het samen te doen!

Kies je voor deze training, dan kies je voor een heel jaar lang ondersteuning en begeleiding van mij. Samen met een gemotiveerde groep mensen werken we naar het moment toe dat je met volle overtuiging kunt zeggen: ‘IK BEN GEWELDIG EN IK DENK HET OOK’. 

Derk Bothe

Ervaringen deelnemers

‘Na mijn eerste ontmoeting met Derk en na het lezen van zijn boek ‘IK BEN GEWELDIG al denk ik van niet’, besloten zijn jaartraining te volgen. Wat een cadeau aan mijzelf! Elke maand met een groep fijne mensen het proces in het boek doorlopen en de vele inzichten van Derk te absorberen. Zijn enthousiasme is aanstekelijk, zijn uitleg treffend en de gezamenlijke inzichten waardevol!’
– Carolien –

‘In een bijzonder moeizame periode heeft Derk mij bewust gemaakt dat mijn gedrag het product is van mijn denken. Mijn blik naar de omgeving bepaalt hoe ik mijzelf daartegen opstel. Door hier bewust van te zijn creëert dat een mogelijkheid om mijn denkwijze en dus mijn handelen rationeel te beïnvloeden en daardoor andere keuzes te maken. Door patronen te doorbreken verleg ik mijn grenzen en vergroot ik mijn wereld en mogelijkheden daarin. Supergaaf! Derk, dank voor het bewust maken van mijzelf en de ruimte om mijzelf elke dag een stukje beter te maken!’
– Nick –

Ik rijd net naar huis na de vierde sessie van de jaartraining. Ik heb mij in tijden niet zo gelukkig gevoeld. Een last van mijn schouders. Alles in deze jaartraining brengt mij elke keer weer terug bij mezelf. Bij mijn denken, mijn handelen, mijn triggers en aannames maar ook bij mijn pure kern, 100% volmaaktheid. Je gaat het verschil zien tussen handelen vanuit je hart en vanuit angst. Een inzicht waardoor ik instantly anders ging kijken naar personen in mijn omgeving en hun gedrag. Je leert namelijk verder kijken dan gedrag. Wat een cadeautje. Ik kan niet wachten op trainingsdag 5 t/m 9.
– Saskia –

‘Na 4 sessies van de jaartraining gevolgd te hebben ervaar ik meer vrijheid! Ik kan mijn gedachten en emoties (door de inzichten die ik heb gekregen) beter zelf reguleren. Op een professionele manier deelt Derk zijn kennis en ervaringen en door middel van opdrachten met de anderen uit de groep krijg ik nog meer nieuwe inzichten en bruikbare tips. Het is echt een groot cadeau!’
– Marlous –

‘Voor een ieder die dichter bij zichzelf wil staan en vrij wil zijn van alle beperkende overtuigingen is deze jaartraining echt een aanrader! Ik ga in elk geval elke keer weer vol nieuwe inzichten vanuit Bussum naar huis!’
– Joyce –

Inhoud van de jaartraining

IK BEN GEWELDIG en ik denk het ook

In 9 trainingsdagen, verdeeld over een jaar, neem ik je mee op een reis van ‘verzelven‘.
Inderdaad, dit jaar gaat helemaal over jou!

Doel van de jaartraining is dat je helemaal bewust wordt van de mogelijkheid die je hebt om te kiezen. Altijd, in ieder moment. Om zo vanuit een diepe wens én zelfvertrouwen jouw wereld vorm te geven precies zoals jij dat wilt.

Hieronder het programma per trainingsdag:

Masterclass IK BEN GEWELDIG al denk ik van niet

 • Overview van het gehele programma. Er is niets mis met jou en toch geloof je regelmatig van wel: hoe komt dat? Hoe transformeer je dat? En hoe zet je het gericht om naar jouw gewenste creatie/werkelijkheid?
 • Wat is de rode draad? Waar gaat bewustzijnsvergroting voor jou om? Introductie van het leven vanuit IK1, IK2 en ‘het oogmodel’ dat ten grondslag ligt aan het boek. Welk perspectief kies jij en zijn er meer?

Het gehele programma wordt in de eerste bijeenkomst doorlopen. In de bijeenkomsten erna volgt per onderwerp een persoonlijke verdieping.

Wie ben ik?

 • Wie ben jij van nature? Wat is de kern waar iedereen ‘deep down’ naartoe terugverlangt (o.a. rust, overvloed, liefde), jouw authenticiteit? Hoe onderscheid je jouw innerlijke wijze stem van alle overheersende en beperkende gedachten?
 • Waarom is ademhalen zo belangrijk? Hoe doe jij dit, welke manieren zijn er en hoe maak je direct contact met IK1?

TRAININGSDAG 3

Wie denk ik dat ik ben?

 • Hoe heb je jouw programma gevormd? Waar komen al jouw gedachten en gevoelens vandaan? Hoe leid je vandaag zelf jouw geconditioneerde leven? Welke gedachten/overtuigingen beheersen jouw leven?
 • Hoe beheerst jouw brein jou? En hoe word jij weer de baas over jouw brein?

TRAININGSDAG 4

Wie laat ik zien en wat zie ik?

 • Hoe verdedig jij je? Hoe pas je jouw verdedigingsmechanismen toe? Hoe vecht, vlucht, bevries en please jij?
 • Waarom verdedig je jezelf? Hoe kijk je naar de wereld, hoe geef je betekenis aan wat er gebeurt? Wat zijn jouw opties daarin? En zijn er nog meer?

TRAININGSDAG 5

Wat wil ik en wat denk ik dat ik wil?

 • Wat wil jij ten diepste en wat denk je dat jij wilt? Hoe handel je op basis van jouw behoeften… vanuit schaarste? Hoe handel je vanuit een diep verlangen… vanuit overvloed? En hoe herken je het verschil?

TRAININGSDAG 6

Het inzicht, de keuze en de transformatie

 • Wat is geluk en hoe ziet jouw geluk eruit? (en waar zit het;-)
 • Hoe ben je zo gelukkig als je zelf besluit te zijn?
 • Hoe doorloop je de stappen van transformatie? (1)

TRAININGSDAG 7

De transformatie en de waarnemer

 • Hoe doorloop je de stappen van transformatie? (2)
 • Hoe zoom je uit? Hoe neem je jezelf waar? en Hoe kies je (als waarnemer) de bron van waaruit je handelt (IK1 of IK2)?

TRAININGSDAG 8

De praktijk en de weerstand

 • Welke verandering maak je door? Wat gaat goed en wat in jou verdient nog extra aandacht?
 • Hoe zet je al jouw inzichten om in een duurzame aanpak? Welk ritueel, welk ritme past hierbij voor jou?

TRAININGSDAG 9

Wie wil ik zijn?

 • Hoe ben jij schepper van jouw leven? Ontvangen – vormen – geven. Hoe ontvang jij? Hoe (ver)vorm jij? Hoe geef je door?
 • Hoe zet je al jouw inzichten om in een duurzame aanpak die voor jou persoonlijk werkt op de manier die jij werkelijk wilt? Oftewel: hoe voed je de stem die jouw her-innert aan jouw bron en je tevens leidt naar jouw bestemming?

Op welke dagen en tijden vindt de jaartraining plaats?

3e leergang: De trainingsdagen vinden plaats op woensdagen van 12:30u tot 18:00u. Deze staan gepland* op de volgende data in 2023/2024: 26 apr – 31 mei – 28 juni – 6 sept – 4 okt – 1 nov – 29 nov – 10 jan – 7 feb.

*Wijzigingen voorbehouden (in geval van wijzigingen wordt dit ruim van te voren gecommuniceerd)

Waar?

We komen samen op een schitterende locatie, namelijk in de Majellakapel te Bussum.

Wat is inbegrepen?

Je ontvangt bij aanvang van de training een eigen exemplaar van het boek ‘IK BEN GEWELDIG al denk ik van niet’. Op de trainingsdagen zelf wordt gezorgd voor thee, koffie en lekkers.

Wat als je meer ondersteuning wil?

De jaartraining gaat je heel veel brengen! Als je toch nog een slag dieper wilt gaan, dan kan je er 1 op 1 coaching aan toevoegen. Als je dat wilt, kun je dat natuurlijk aangeven en bespreken we samen wat daarin passend is voor jou.

AAN HET EINDE VAN DEZE JAARTRAINING zeg jij

IK BEN GEWELDIG en ik weet het ook

Een geweldige jaartraining, op een geweldige locatie, samen met een geweldige groep mensen, waarin het onderzoeken van jouw eigen waarheid centraal staat. Er wordt een zee aan inspiratie gedeeld, door mij en door jouw collega-deelnemers. De reden dat we in een groep werken is omdat op die manier zo zichtbaar wordt dat je niet de enige bent die last heeft van belemmerende, saboterende gedachten en emoties. Dit vormt een enorme steun en tevens inzicht hoe al het gedrag om je heen dat daaruit voortkomt dus nooit over jou gaat, tenzij jij daarvoor kiest. Jij kiest altijd zélf hoe je naar de wereld kijkt.

Op basis van al jouw inzichten vorm jij jouw nieuwe perspectief en vervolgens een model dat bij jou past en op basis waarvan jij jouw gewenste werkelijkheid duurzaam kunt realiseren. 

Ben je er klaar voor?

Deze jaartraining past bij jou, omdat jij werkelijk openstaat voor verdieping in jezelf. Voorafgaand aan de eerste trainingsdag hebben we een intakegesprek. We bespreken samen wat jouw doel is en hoe deze jaartraining het beste voor jou gaat werken.

JAARTRAINING

Zelfcoaching
‘een keuze tussen IK1 en IK2’


€ 1.299,-

exclusief BTW

(€1.572,- incl BTW)

+ Inclusief een intakegesprek
+ En een gepersonaliseerd boek

Heart House
Huizerweg 54
1402 AD Bussum

Whatsapp, bel of mail
+31 6 46087891
ikbengeweldig@derk1.nl