Meteen naar de inhoud

Je geeft leiding. Je onderneemt. Je bent succesvol.

Blog Derk Bothe

Vanmorgen vroeg liep ik met een directeur over de hei en ik werd geraakt door zijn onzekerheid. Zó succesvol en zó onzeker, die combinatie kom ik steeds vaker tegen. En bovenal de schaamte om hierover te praten. Dit is wat ik erover schreef.

Eigenlijk gaat alles, nou ja, heel veel goed. En toch ben je niet tevreden. Je bent op zoek naar verbetering, maar je krijgt geen grip op de oorzaak. Je hebt de wens het anders te doen, maar zit vast in een patroon. Je wilt het anders. Je wilt meer genieten. En je wilt weten hoe.

Hoe kan het dat ik alles heb wat ik wilde bereiken en ik toch niet tevreden ben? Wat wil ik werkelijk? Welke stap ga ik (hierna) maken?

Iedereen, ook succesvolle bestuurders, leidinggevenden en ondernemers, worden zo nu en dan geconfronteerd met twijfel aan hun eigen kunnen of zijn. Ook jij. Niets bijzonders, wel een kans om te groeien. Een nog betere versie van jezelf worden, meer plezier in het succes ervaren. Dat wil jij.

Mijn klant is een ambitieuze succesvolle hardwerkende directeur, ondernemer, bestuurder of senior-manager. Een leider die ondanks het succes toch het gevoel heeft dat er meer is. Mijn klant wil het beste uit het leven halen en heeft een sterke intrinsieke motivatie om hier zelf verantwoordelijkheid voor te nemen.

Leiders die echt willen groeien zijn bereid om dat wat zij als waarheid zien ter discussie te stellen. Ze zijn bereid om open te blijven staan, adviezen aan te nemen, feedback te onderzoeken, direct actie te ondernemen. En ze hebben het lef om zich daarbij oncomfortabel te voelen, omdat ze weten dat daar de groei ligt.

Wanneer de inzet van mijn klant mijn expertise ontmoet, is alles mogelijk.

Misschien heb je het gevoel dat je vastzit. Twijfel je of je huidige levensinvulling het wel is. Ervaar je onrust en irritatie naar anderen, en wellicht in het bijzonder naar diegenen die er het minst aan kunnen doen (je partner en/of je kinderen). Signalen van je hoofd en je lichaam zijn er te over. Ze zijn er wel, maar eigenlijk negeer je ze. Je weet niet wat je er mee kan en dus lukt het niet om er iets concreets mee te doen. Je wil het anders en je weet dat het ook anders moet. Je denkt er veel over na, maar al het denken biedt geen oplossing. Je hebt moeite met focussen.

Echter, dit is het moment. Jij wil stappen zetten, je wil groeien. De motivatie is er NU. Weg met de complexiteit, het geneuzel, de moeizame relaties en vooral weg met dat energielek.

Je wil helemaal jezelf kunnen zijn… Trouw aan wat jij wil, zonder rotgevoel, zonder schuld of schaamte, zonder je ‘wat dan ook’ te voelen naar anderen. Jezelf zijn, hoe was dat ook alweer? De boel op orde krijgen, zodat je weer kunt genieten van de mooie balans tussen privéleven en werk en er weer meer tijd is voor leuke initiatieven en uitwerkingen.

Kortom je wilt groeien. Bewust. Als mens én als leider.’

– Derk Bothe –

1 reactie op “Je geeft leiding. Je onderneemt. Je bent succesvol.”

  1. Karianne van Splunter

    Zo herkenbaar, maar wel iets wat steeds meer naar boven komt ook bij mezelf bewuste verbinding vinden tussen hoofd en hart. In een zakenwereld die gedomineerd wordt door mannen waar de deur op een kier staat maar mannelijke energie nog steeds de boventoon voert. Hoe blijf ik mezelf of stap ik eruit en maak ik een keuze…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *