Meteen naar de inhoud

Leiding géven.

Een heerlijke, inspirerende vakantie onder de bezielende leiding van de kinderen!
Deze zomer was ik met de kinderen twee weken op de bonnefooi met de camper op pad. Lekker old school, zonder wifi… en zonder stuurbekrachtiging 😉

Kinderen hadden de leiding. Iedere ochtend maakte ik aan een van de drie 150 euro over, die dan vervolgens deze dag de volledige leiding had over waarheen, welke camperplaats, inkopen, activiteiten, zelf koken of uiteten, etc.

Volledige overgave aan wat er ook kwam, ging me gemakkelijker af dan ik vooraf had gedacht. Het enige wat ik steeds hoefde te vragen was… Waar gaan we heen? Wat is het programma vandaag? Mag ik olijven en een biertje bij de borrel?

Hoe geweldig om gewoon te aanschouwen hoe je kind ervaart dat als je 80 euro voor een camping uitgeeft er niet zoveel overblijft voor iets anders die dag. Dat is na die ene keer dus ook niet meer gebeurd… Mooi om te ervaren hoe ze steeds meer gingen afstemmen o.a. over hoe ze hun geld gezamenlijk konden inzetten voor uiteten gaan en andere activiteiten. Onder hun leiding zijn we in totaal door 9 landen getrokken, elke dag een andere locatie, op de mooiste plekjes allemaal door henzelf gevonden (hoe trots ze dan ook waren!) en ook nog voldoende geld om soms uit eten te gaan, met de speedboot over het Gardameer te razen en te paragliden in Tirol. We waren wel een dagje eerder thuis, daarmee werd immers 150 euro verdiend haha, slimmerds.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *