Meteen naar de inhoud

Dit is mijn leven, een leven dat ik kies.

Derk Bothe Blog 4

Een passage uit mijn boek dat eind 2021 uitkomt.

Dit is mijn leven, een leven dat ik kies. Ik ga er namelijk over. Véél meer dan ik (meestal) geloof. Staat mijn geloof vast of kan ik dit wijzigen? Als ik mijn geloof kan wijzigen, dan geldt hetzelfde voor mijn denken. Mijn denken komt immers voort uit wat ik geloof. Ik kan niet iets anders denken dan wat ik geloof.

Ik ben zojuist door mijn vader opgetild, hij neemt me mee naar de keuken. En nu zit ik op tafel voor mijn pappa en mamma. Ze kijken mij heel serieus aan. Beetje verdrietig ook. Er staat iets te gebeuren, dat is duidelijk. ‘Lieverd, we moeten je iets vertellen’, begint pappa. ‘Sinterklaas bestaat niet.’

Ja, mijn geloof kan veranderen en mijn denken dus ook. Mijn denken bepaalt de keuzes die ik maak. En mijn keuzes bepalen mijn gedrag.

Ben ik me daar bewust van?
Ik heb een keuze.

– Derk Bothe –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *